YOUR BIGGEST BANG STORY…

In het tweede gedeelte van de minor ben ik ingedeeld voor het Jaarboek.  Het AMFI jaarboek.

In totaal zou de jaarboekgroep precies 7 weken de tijd hebben om het eindresultaat te produceren. Snel en georganiseerd van start gaan was dan ook van groot belang. In week  1 zijn we vertrouwd geraakt met het  ‘ Your biggest BANG’ concept, hebben onderzoek gedaan naar allerlei verschillende jaarboeken van diverse scholen en hebben voor ons zelf op een rijtje gezet wat wij graag zouden willen terug zien in het jaarboek. 

Het werd ons al snel duidelijk wat wij terug wilden zien het jaarboek. Een jaarboek waarin de studenten persoonlijk centraal staan, simpel, clean, overzichtelijk met als rode draad ‘every ending is a new beginning.’

Vanaf week 2  ( maandag 21 april ) zijn we van start gegaan. We besloten om alle studenten individueel te fotograferen en dit te combineren met een persoonlijke quote, ambitie, contact gegevens en persoonsgegevens ( de zogenoemde cv’tjes) . Het was van groot belang dat deze informatie zou dienen als persoonlijk visitekaartje naar de buitenwereld toe. Daarnaast was er voor iedere afgestudeerde de mogelijkheid om een selectie van hun werk te tonen. De 3D-design studenten verdeelden we in groepsfoto’s en zij kregen allemaal de kans 1 outfit uit hun collectie te laten fotograferen in een fotoshoot.  

Yearbook: 

Een jaarboek met een AMFI gevoel, persoonlijke aandacht voor de afgestudeerden, overzichtelijk, hoog bewaargehalte met een magazine byte. De studenten zijn persoonlijk in beeld gebracht met een bijbehorend cv’tje. Alle studenten zijn met elkaar gemixt zodat er geen onderscheid is tussen de verschillende afstudeerrichtingen maar deze zijn wel weer overzichtelijk terug te vinden in het register. Het jaarboek is in verschillende uitgewerkte thema’s verdeeld wat zorgt voor adempauzes, overzicht, verrassingseffect en een creatief gevoel. Het yearbook is opgedeeld in diverse producties. 

Group:

De designers achter de stukken van de grand parade. Zij staan achter ieder deel van de shoot. Gefotografeerd op een zwarte achtergrond zodat zij goed naar voren komen. Doordat ze ook met een zwarte achtergrond gefotografeerd zijn vallen ze goed op maar is er ook een bepaalde rust.

Faculty of fashion:

Het American highschool gevoel. Afgestudeerden gefotografeerd met graduate hoedjes, op een American yearbook manier gelay-out , met bijgeschreven notities.

Creative agency:

Het BANG gevoel komt hier in terug. Alle afgestudeerden dragen een wit T-shirt en wij hebben er grafisch mee geëxperimenteerd. De eerste letter van de afstudeerrichting komt meerdere malen terug en ook de door het hele jaarboek terugkerende lijn met stippen is hier aanwezig.

De afglopen periode heb ik me hier heel erg mee bezig gehouden het coordineren als het organiseren en regelen van de dingen voor de shoot’s.

Neslihan Kiyak

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s